top of page

Kaip tapti matomais internete visiškai nemokamai?


Šiais laikais būtų labai sunku rasti verslą, kuris neturi internetinės svetainės. Tačiau turėti internetinę svetainę – toli gražu dar ne finišo tiesioji. Būti matomiems internete – tai yra pagrindinis, produktyvaus verslo sėkmės garantas. Tačiau kiekvienas verslas turi galybę finansinių įsipareigojimų. Reklama internete labai dažnai kainuoja išties nemažai, o jos rezultatai – tikrai ne visada džiugina.

Sakoma, kad nėra padėties be išeities. Net jeigu neturite didelių finansinių galimybių, nereikia nuleisti rankų, nes tikrai galite būti matomi. Dalinamės keliais būdais, kurie padidins Jūsų svetainės populiarumą ir Jūsų verslo matomumą internete.

1. Naujienlaiškių kūrimas. Šiais laikais galima rasti tikrai nemažai svetainių, kurios suteikia galimybę nesudėtingai sukurti profesionalius naujienlaiškius ir nemokamai juos išsiųsti tam tikram adresatų kiekiui. Reguliariai siunčiami naujienlaiškiai, kuriuose pateikiama vartotojui aktuali informacija, tokia kaip vykdomos akcijos ar naujų paslaugų pristatymai, skatina momentinius pardavimus ir didina žinomumo rodiklius.

2. „Google My Business“ paskyra. Dauguma žmonių, kurie naudojasi populiariąją „Google“ paieškos sistema, sau aktualių paslaugų ar prekių ieško atsižvelgdami į artimiausią verslo lokaciją. Tokiu būdu jie gali gauti tai, ko jiems reikia greičiau ir paprasčiau. Susikūrus „Google My Business“ be didelių pastangų pritrauksite netoli Jūsų esantį klientų srautą. O tinkamai optimizavus šią paskyrą taip pat įmanoma visiškai nemokamai pagerinti verslo pozicijas „Google“ paieškoje.

3. Įvairios socialinės platformos. Verslo paskyrų sukūrimas įvairiose socialinėse platformose yra nemokamas, tačiau jų nauda – neįkainojama. Todėl tikrai neapsiribokite vienu socialiniu tinklu. Sukurkite profilius „Facebook“, „Instagram“, „LinkedIn“, „Twitter“, „Tik Tok“ ir visose kitose įmanomose platformose. Pabandyti verta net tuomet, jeigu skeptiškai žvelgiate į vienos ar kitos platformos naudą. Labai dažnai tos paskyros, kurios iš pirmo žvilgsnio Lietuvoje atrodo nepopuliarios – atneša didžiausią šlovę verslui.

4. Barteriniai mainai. Visiškai nesvarbu, kokia veikla užsiimate – visada galite rasti ne tik konkurentų, bet ir partnerių. Ieškokite verslų, siūlančių prekes/paslaugas, kurias puikiai papildytų ir Jūsų prekių/paslaugų spektras. Tokiu būdu galite visiškai nemokamai sudaryti mainų sandorį, kuris bus naudingas abejoms pusėms. Barteriniai mainai gali būti vykdomi įvairiausiais būdais. Pasidalinkite vienas kito socialiniais įrašais, nuotraukomis, logotipais „blog“ straipsniais ir pan.

5. Skelbimai. Skelbimų talpinimas daugeliui žmonių atrodo kaip pasenęs ir bevertis marketingo triukas. Tačiau patalpinus nemokamus skelbimus galite pasiekti visiškai kitą, kitais būdais sunkiai pasiekiamą auditoriją, sulaukti daugiau skambučių ir susidomėjimo. „Google“ gerai vertinami skelbimų portalai, skelbime paminėtus raktažodžius pakelia į aukštesnes paieškos sistemos pozicijas, o tai padeda sumažinti, brangiai kainuojančių, SEO specialistų paslaugų poreikį.

6. Aktyvumas. Kiekvieną dieną išbandykite kažką naujo ir pasinaudokite pačiomis įvairiausiomis, nemokamos reklamos internete galimybėmis. Prisijunkite prie Jūsų verslo tikslinę auditoriją atitinkančių grupių soc.tinkluose, užregistruokite savo verslą apžvalgų portaluose, kurkite ir kelkite video turinį, įtraukite savo įmonę į virtualius įmonių katalogus.


Nemokama reklama internete – tikrai ne mitas. Savaime suprantama, kad reklamai reikia skirti daug dėmesio, kantrybės ir laiko. Tačiau geroji žinia yra ta, jog nuosekliai dirbant ir išbandžius visas galimybes – gerų rezultatų tikrai neteks laukti ilgai.



 
89 peržiūros

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page