top of page

Vidinis SEO – maži, tačiau tvirti žingsniai verslo žinomumo link


Kiekvienas, internete savo veiklą plėtojantis verslas, nori parduoti savo siūlomą prekę ar paslaugą čia ir ne vėliau nei dabar. Efektyvių priemonių, kaip pasiekti momentinį potencialių klientų susidomėjimą internetinėje erdvėje arba atsirasti aukštose paieškos sistemų pozicijose – labai daug. Reklama socialiniuose tinkluose, Google Ads įrankis ir kiti internete populiarūs marketingo triukai leidžia verslui sužibėti akimirksniu, bet deja, tik akimirkai. Nors tokio pobūdžio reklama teikia verslui momentinę naudą, tačiau ji reikalauja nemenkų išlaidų, o tokios reklamos išliekamoji vertė – abejotina. Dėl šios priežasties kiekvienas sumanus verslas, kuris nori ne išlaidauti, o investuoti – anksčiau ar vėliau nusprendžia atlikti vidinius svetainės optimizavimo procesus ir pasinaudoti SEO profesionalų paslaugomis. Taigi, ką reiškia vidinis SEO, koks yra vidinio SEO tikslas ir kodėl verta investuoti į tokio pobūdžio paslaugas?

Vidinis SEO ir jo reikšmė

Kiekvienas internetinės svetainės savininkas puikiai supranta nenuginčijamą faktą – jeigu svetainė nėra matoma Google paieškos sistemoje, tuomet jo siūlomų paslaugų ar prekių internetinėje erdvėje beveik niekas nemato. Jeigu su Jums aktualiais raktažodžiais dar nespėjote įsitvirtinti pirmame, antrame ar bent jau trečiajame paieškos sistemos puslapyje, tuomet turite dvi išeitis. Viena – pasirinkti trumpą ir prabangų kelią investuojant į momentinį rezultatą teikiančias Google Ads ir panašaus pobūdžio reklamas. Antra – eiti ilgesniu ir šiek tiek sudėtingesniu keliu bei pasikliauti stabilias pozicijas Google paieškos sistemoje po truputį kuriančiu vidiniu SEO procesu.

Teisingai ir nuosekliai įgyvendinus vidinius SEO procesus internetinė svetainė yra optimizuojama pagal vyraujančius Google paieškos sistemos standartus ir tokiu būdu padidinamas svetainės matomumas internete. Vidinis SEO – procesas, kuris apima daug skirtingų, tačiau tarpusavyje glaudžiai susijusių darbų, tokių kaip puslapio struktūros tvarkymas, techninių svetainės klaidų pašalinimas ar tekstinio svetainės turinio optimizavimas. Kyla klausimas, kodėl vidinį SEO iš esmės galima vadinti ilgu arba niekada nesibaigiančiu procesu? Tiek Google, tiek kitų paieškos sistemų algoritmai yra nuolat atnaujinami, todėl norint, kad Jūsų svetainės pozicijų neaplenktų konkurentai, reguliariai reikia atlikti įvairius atnaujinimus ir korekcijas.

Kaip atliekamas vidinis SEO?

Vidinis SEO dažniausiai yra įgyvendinamas šiais etapai:

· Vidinis svetainės auditas. Visų pirma atliekamas išsamus internetinės svetainės auditas, kurio metu įžvelgiamos stipriosios ir silpnosios svetainės pusės SEO atžvilgiu. Audito metu galima susidaryti aiškesnį vaizdą apie didžiausias internetinės svetainės spragas, sudaryti konkretų pakeitimų sąrašą programuotojui bei ištaisyti akivaizdžias, lengvai pašalinamas technines svetainės klaidas.


· Konkurentų vidinio SEO analizė. Konkurentų analizė – itin svarbus vidinio SEO etapas. Atvejais, kai paieškos sistemose tarp panašia veikla užsiimančių įmonių vyksta nuožmi kova dėl aukštesnių pozicijų, tinkamai įgyvendinta konkurentų analizė gali reikšmingai padėti visam vidinio SEO procesui.


· Techniniai svetainės pokyčiai. Tvarkant techninę internetinės svetainės pusę atliekami patys įvairiausi darbai. Programuotojai tvarko vidinę svetainės struktūrą, koreguoja URL adresus bei svetainės kodus. Taip pat SEO specialistai atlieka tam tikrus pokyčius, įtakojančius greitesnį, spartesnį internetinės svetainės veikimą. Techninių pokyčių metu internetinę svetainę stengiamasi maksimaliai pritaikyti išmaniesiems įrenginiams, planšetiniams kompiuteriams ir skirtingiems naršyklių tipams.


· Svetainės medžio (struktūros) tvarkymas. Svetainės struktūra privalo būti tvarkinga ir parengta pagal visas vyraujančias taisykles. Tiek pagrindiniame svetainės puslapyje, tiek internetinės svetainės polapiuose privalo atsirasti tinkami raktažodžiai, tam, kad paieškos sistemoms būtų lengviau suprasti ir „perskaityti“ internetinės svetainės turinį, o žmonėms – lengviau ja naudotis. Patogi navigacija, tvarkingose vietose sudėlioti reikiami raktažodžiai reikšmingai įtakoja pozicijas paieškų sistemose, todėl svetainės struktūros tvarkymas – itin svarbi vidinio SEO sudedamoji dalis. Tvarkant svetainės struktūrą taip pat teisingai išdėstomos ir antraštės, parenkami tinkami šrifto dydžiai, kuriamas META turinys, redaguojami atskiri META komponentai ir pan.


· Naudingo svetainės turinio kūrimas. Teisingas svetainės tekstinis turinys nėra tik gražūs ir informatyvūs paslaugų ar prekių aprašymai. Kuriant teisingą svetainės turinį labai svarbu atkreipti dėmesį ir į nuotraukų, esančių internetinėje svetainėje pavadinimus. Sutvarkius nuotraukų pavadinimus, siūlomų prekių nuotraukos lengviau randamos Google Images paieškos skiltyje, o nuotraukų pavadinimuose naudoti raktažodžiai – dažniau pastebimi lyderiaujančiuose paieškos sistemų rezultatuose. SEO specialistai, pasitarus su klientu, dažniausiai pašalina ne autentišką, kopijuotą turinį, nes tokių tekstų nemėgsta nei viena paieškos sistema. Ištrynus netinkamus tekstus, kuriamas naujas, unikalus tekstinis turinys, kuris atitinka paieškos sistemų reikalavimus ir pateisina svetainės lankytojų poreikius.

Tvarkinga, matoma, lengvai pasiekiama ir tiek potencialiems klientams, tiek Google paieškos sistemoms patraukli internetinė svetainė - deramai įgyvendinto vidinio SEO proceso nuopelnas. Neslėpsime, šis procesas neretai užsitęsia ir reikalauja tikrai nemažai kantrybės, tačiau galime garantuoti, kad galutinis rezultatas atperka sunkumus su kaupu ir pranoksta visus lūkesčius.



 
91 peržiūra

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page