top of page

Skaitmeninės rinkodaros terminų žodynėlis

Atnaujinta: 04-22


Skaitmeninė rinkodara jau seniai pranoko tradicinius rinkodaros metodus. Taigi atėjo laikas papildyti savo žodyną naujoviškais rinkodaros terminais, kurie nėra visuotinai suprantami, tačiau vis dažniau girdimi viešumoje. Pateikiame 10 terminų, kurie padės jums orientuotis skaitmeninės rinkodaros terminijoje ir priimti optimaliausius interneto reklamos sprendimus kaip tikram asui.

1. SEO (optimizavimas paieškos sistemoms) - tai interneto svetainės optimizavimo paieškos sistemoms procesas, kuriuo siekiama padidinti organinį svetainės lankomumą.


2. PPC (angl. Pay-Per-Click) - reklamos internete būdas, kai mokama ne už paties skelbimo rodymą, o už paspaudimus ant skelbimo, reklaminio skydelio ar kitos reklamos formos, nukreipiančios srautą į svetainę.


3. CTA (Call-to-Action) - mygtukas, kuris dažnai integruojamas į svetaines ar socialinės žiniasklaidos reklamą, siekiant paveikti žmonių veiksmus. Mygtukas gali būti pavadintas tokiais žodžiais kaip "pirkti", "registruotis", "gauti" ir pan. Mygtukas pateikiamas įvairiomis formomis, kad paskatintų atlikti vieną ar kitą veiksmą. Tai gali būti paslaugos ar naujienlaiškio užsakymas, registracija, pasinaudojimas akcija ir pan.


4. Atvykimo puslapis - atskiras svetainės puslapis, į kurį nukreipiama reklama. Įsivaizduokite, kad internetinė parduotuvė, prekiaujanti namų apyvokos prekėmis, reklamuoja raktažodį "skalbimo milteliai". Žmonės, pamatę šią reklamą ir ją spustelėję, bus nukreipti tiesiai į "skalbimo miltelių" puslapį.


5. A/B testavimas - tai specialus testas, kurio metu lyginamos dvi skirtingos reklaminės kampanijos arba interneto svetainės versijos, siekiant nustatyti jų veiksmingumą. Abu variantai paleidžiami vienu metu, kad būtų nustatytas tikslus jų veiksmingumas ir pasirinktas optimalus variantas.


6. CTR (Click-Through-Rate) yra svarbus rodiklis reklamos efektyvumui įvertinti. Trumpai tariant, tai santykis tarp reklamos parodymų skaičiaus ir paspaudimų skaičiaus. Šis rodiklis parodo, kiek žmonių matė skelbimą, susidomėjo skelbimu ir atliko veiksmą - paspaudė ant jo.


7. Konversija - naudingi veiksmai, kuriuos atlieka lankytojas, naršantis interneto svetainėje, pavyzdžiui, užsiregistruoja naujienlaiškiui, pereina į skirtingus svetainės puslapius, įdeda prekę į krepšelį ir pan. Konversijų optimizavimas gali padėti nustatyti problemines svetainės vietas, dėl kurių prarandamas lankytojų srautas, ir išanalizuoti lankytojų elgseną.


8. Bounce rate - atmetimo rodiklis, kuris parodo, kiek lankytojų nesusidomėjo jūsų interneto svetaine ir išėjo neatlikę jokių veiksmų. Šis rodiklis padeda objektyviai įvertinti svetainės naudingumą ir jos vertę. Kuo didesnis atmetimo rodiklis, tuo mažiau lankytojui įdomi svetainė.


9. Adwords - viena veiksmingiausių reklamos internete priemonių, kurios pagalba "Google" paieškos sistemos puslapio viršuje, apačioje arba šone rodoma reklama su tam tikrais raktažodžiais. Tai mokama reklama, kuri paprastai pateikiama kitų spalvų fone.

10. Raktinis žodis - svarbiausias žodis ar frazė, apibūdinanti parduodamą produktą ar paslaugą. Raktiniai žodžiai labai svarbūs optimizuojant svetainę paieškos sistemoms arba kuriant reklamą, kuria siekiama pritraukti tam tikro produkto ar paslaugos lankytojų srautą.

Sakoma, kad ką išmoksi, to ant pečių nenešiosi. Prisiminkite šiuos terminus ir tai, ką sužinojote, pritaikykite savo versle.



 
83 peržiūros

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page