top of page

Kas yra Logobook ir Brandbook?


Brandbook ir Logobook – visiems šiek tiek girdėti, tačiau mažai kam pažįstami marketingo terminai, kurie reikšmingai įtakoja įmonės įvaizdžio formavimo procesus. Kuo skiriasi šios sąvokos ir kokia pagrindinė šių knygų paskirtis? Logobook ir brandbook yra esminiai įrankiai, siekiant išlaikyti vientisą ir nuoseklų prekinio ženklo atvaizdą. Jie suteikia gaires ir taisykles, kurios padeda užtikrinti, kad prekinis ženklas būtų teisingai atstovaujamas visuose komunikacijos kanaluose, tiek spaudos leidiniuose, interneto svetainėse, socialiniuose tinkluose ar kitose reklaminėse medijose. Tai svarbi priemonė įmonių sėkmingam prekinio ženklo valdymui ir brando stiprinimui rinkoje.

Logobook – kas tai ir kam skirta?

Logobook yra rinkinys gaires ir taisyklių, kurios nusako, kaip turėtų atrodyti ir kaip naudoti prekinio ženklo logotipą. Jame apibrėžiami logotipo dydžiai, spalvinės paletės, tipografijos naudojimas ir kitos detalės, kurios padeda užtikrinti logotipo konsistenciją ir tinkamą jo pateikimą įvairiose situacijose. Logobook taip pat gali aprašyti, kaip neturėtų būti naudojamas logotipas, kad būtų išvengta jo neteisingo ar klaidinančio interpretavimo.


Taigi, logobook yra speciali knygutė, kurioje pateikiamos išsamios logotipo naudojimo taisyklės ir panaudojimo galimybės. Logobook pateikiama informacija:

  • Logotipo spalvų kodai;

  • Logotipo šriftas;

  • Logotipo naudojimo taisyklės;

  • Taisyklės, kaip nerekomenduojama naudoti logotipo;

  • Logotipo versija PDF formatu.

Brandbook – kas tai ir kam skirta?


Brandbook apibrėžia prekinio ženklo vizualinį ir verbalinį identitetą. Jis apima ne tik logotipo naudojimo gaires, bet ir kitas svarbias sritis, tokias kaip šriftai, spalvų paletė, stiliaus vadovas, fotografijų ir vaizdų naudojimo principai, dizaino elementai ir pan. Be to, brandbook gali apimti įmonės misiją, vertybes, toną ir stilių komunikacijai, kurie padeda sukurti ir palaikyti vientisą prekinį ženklą ir įvaizdį.


Taigi, brandbook yra stiliaus vadovas, kuris padeda išlaikyti vientisą vizualinę prekės ženklo stilistiką. Brandbook pateikiama ne tik logotipo naudojimo instrukcija, bet ir visų kitų vizualinių sprendimų panaudojimo galimybės bei naudojimo taisyklės. Brandbook pagrindinės sudedamosios dalys yra:

  • Logotipo naudojimo taisyklės;

  • Vizitinės kortelės maketas;

  • Sąskaitų faktūrų šablonai;

  • Firminių blankų maketai;

  • Kiti prekinio ženklo elementai ir jų naudojimo taisyklės;

Apibendrinant, Logobook yra marketingo sprendimas orientuotas į patogų ir tinkamą logotipo naudojimą, o Brandbook galima įvardinti kaip išsamų prekinio ženklo stiliaus vadovą. Tiek Logobook, tiek Brandbook atlieka labai svarbų vaidmenį bet kurios įmonės įvaizdžio formavime. Taigi jeigu norite, kad Jūsų prekinis ženklas atstovautų patiems aukščiausiems kokybės standartams – susisiekime!



 


20 peržiūrų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page