top of page

Kaip verslui komunikuoti socialiniuose tinkluose?


Vieša paslaptis, kad soc.tinklai šiais laikais yra veiksmingiausias reklamos kanalas, kuris pasiekia labai didelę žmonių auditoriją. Verslo paskyros kūrimas ir jos administravimas yra sudėtingas procesas, kuris reikalauja aiškaus veiksmų plano ir nuoseklaus, kasdienio darbo.


Nors kiekvieną verslą soc.tinkluose turėtų lydėti individuali marketingo strategija, tačiau tam tikrą sėkmingos komunikacijos formulę galima pritaikyti kiekvienam verslui. Aptarkime, kaip tinkamai komunikuoti soc.tinkluose?

  • Atsisakykite beverčių įrašų. Didžiausia klaida, kurią gali padaryti verslas vykdydamas soc.tinklų komunikaciją – nenaudingų, žinutės netransliuojančių įrašų kėlimas. Įkeltas tik vizualinis turinys arba atmestinai po nuotrauka parašyti keli žodžiai tikrai nedidina pardavimų ir nepritraukia potencialių klientų dėmesio.

  • Tinkamai kuruokite įrašų įkėlimo dažnį. Penkis ar dar daugiau kartų per dieną keliami įrašai vargina ir erzina puslapio sekėjus, o itin retai įkeliama informacija mažina sekėjų įsitraukimą į vykdomą komunikaciją, jų susidomėjimą.

  • Naudokite tinkamas grotažymes. Kokybiškas, soc.tinklų lankytojui naudingas turinys ir tinkamai parinktos grotažymės – esminiai veiksniai, lemiantys lengvą įrašo pasiekiamumą.

  • Pasakokite istoriją. Soc.tinklų lankytojus dažniausiai patraukia ne reprezentatyviai pateiktos prekės ar paslaugos, o jas gaubiančios įtraukiančios istorijos, kurios išlieka atmintyje, kuria emocinę vertę ir galiausiai paskatina pirkti.


Komunikacija per socialines medijas atveria duris į unikalias galimybes. Verslas gali dalintis naujienomis, pristatyti produkciją ar paslaugas, teikti patarimus, gauti atsiliepimus ir bendrauti su savo klientais. Tai leidžia kurti asmeniškesnį ir įtraukiančią vartotojų patirtį, nes socialinės medijos suteikia galimybę tarpusavyje interakuoti ir generuoti diskusijas.


Be to, socialinės medijos teikia galimybę analizuoti rezultatus ir matuoti sėkmės rodiklius. Verslo savininkai gali stebėti savo socialinių medijų veiklą, matyti, kokie turinio tipai ir pranešimai yra populiarūs, koks yra vartotojų įsitraukimas ir konversijos lygis. Tai leidžia prisitaikyti, tobulinti ir gerinti savo strategiją, kad pasiektų geriausius rezultatus.


Reikėtų nepamiršti, jog socialiniai tinklai nuolat tobulėja ir diegia įvairius naujinimus, kuriuos reikia nuolat sekti ir stebėti. Todėl racionaliausias sprendimas – patikėti soc. tinklų komunikaciją tikriems šios srities specialistams.



 
15 peržiūrų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page