top of page

Kas yra BDAR ir ar man jo reikia?

Atnaujinta: 2023-08-04


Ar esate pastebėję, kad beveik kiekvienoje svetainėje, kurioje lankotės, iššoka langelis su tekstu "Mes naudojame slapukus" arba "Naudodamiesi šia svetaine, jūs sutinkate su mūsų taisyklėmis ir sąlygomis"? Taip yra dėl BDAR.


Taigi, kas yra BDAR?


BDAR reiškia bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą – tai Europos Sąjungos teisės aktas, kuris reglamentuoja, kaip interneto svetainės ir įmonės renka, saugo ir naudoja asmens duomenis. Dažniausiai interneto vartotojai tai pastebi išsokančiuose reklaminiai skydeliuose, kurie yra skirti informuoti mus apie mūsų teises į duomenų privatumą ir apie tai, kaip naudojama mūsų asmeninė informacija.


Šis reglamentas reikalingas tik toms ES šalyse veikiančioms interneto svetainėms, kurios renka naudotojų asmeninę informaciją. Tai gali būti el. pašto adresai, vardai, telefono numeriai bei IP adresai. Jei turite svetainę, kurioje renkami bet kokie asmeniniai duomenys, turite įsitikinti, kad laikotės BDAR nuostatų.


Kodėl svarbu laikytis BDAR?


  1. BDAR užtikrina didesnę duomenų apsaugą ir privatumą. Tai padeda mums jaustis saugiau, žinant, kad mūsų asmeninė informacija yra tvarkoma atsakingai ir saugiai.

  2. Reglamentas skatina interneto svetaines tapti skaidresnėmis ir teikti išsamesnę informaciją apie duomenų tvarkymą.

  3. Jis, taip pat, suteikia vartotojams daugiau teisių ir kontrolės kalbant apie asmeninius duomenis.


Kaip tinklalapio savininkas arba interneto vartotojas, turite teisę žinoti, kaip jūsų asmens duomenys yra renkami, saugomi ir naudojami. GDPR reikalauja, kad interneto svetainės būtų skaidrios ir aiškiai informuotų vartotojus apie duomenų tvarkymo procesą. Todėl dauguma svetainių pateikia išsamias privatumo politikos sąlygas arba slapukų politiką, kuriose yra aprašoma, kokius duomenis renka, kaip juos saugo ir kaip jie bus naudojami.

Kita vertus, BDAR taip pat nustato tam tikras teises ir priemones, kurias vartotojai gali naudoti norėdami apsaugoti savo duomenis. Tai apima:


  1. Teisę gauti prieigą prie savo asmeninių duomenų.

  2. Teisę prašyti duomenų pataisymo ar ištrynimo.

  3. Teisę prieštarauti duomenų naudojimui tam tikrais tikslais.


BDAR yra skirtas sukurti saugesnę ir patikimesnę interneto aplinką, kurioje vartotojai gali jaustis saugiai ir pasitikėdami. Todėl, kai kitą kartą matysite BDAR pranešimą ar iššokantį langą, neskubėkite jį uždaryti arba ignoruoti. Skirkite šiek tiek laiko ir perskaitykite, kas jame parašyta. Tai padės jums geriau suprasti, kaip jūsų asmens duomenys yra tvarkomi ir užtikrins jūsų privatumo saugumą internete.



 


68 peržiūros

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page